Powered By Blogger

28 Ağustos 2010 Cumartesi

uh ahh acilis, yuhh lan bu ne bicim acilis? uh ahh acilis


selam,

uzun zamandir mizahi bir yazi yazmiyordum, gerci icinde bulundugum imkan ve serait bu aksiyona izin verir mi? bunu da bilemiyorum, haydi bir deneyeyim derken saka gibi; mizahi yazim icin 2010 dunya basketbol sampiyonasi'nin acilisi imdadima yetisti. bu arada mizahi derken, siyahi kelimesi de cagrisim yapti. pehh, hemen bir eskiye donus; bundan yillar once trabzonspor'un eski baskani m.ali yimaz, futbolcusu kevin campbell'in kotu performansi uzerine, bir daha takima "siyahi futbolcu" almam diyecegine "yamyam futbolcu" almam demisti de; elaleme bayagi bir malzeme olmustuk. malzeme olmakta zaten ustumuze yoktur. bir bilgi; adam sonradan everton'a transfer olup fena da top oynamamisti. 

dun gece, giris paragrafinda da belirttigim gibi; 2010 basketbol sampiyonasi'nin acilisi vardi. bence; igrenc bir kareyografisi olan ki ben kareyografiden aman aman anlamam  lakin kor de degilim, berbat bir organizasyondu. mini mini konserler vardi, mevleviler dondu ve son olarak anadolu atesi ortaya cikti. truva adli eserde, horon teperek biz; izleyenleri salak yerine koyuverdiler, sahi neydi ki o oyle? bu arada devlet buyuklerimiz; siporun ve suporun ne kadar evrensel olaylar oldugunu anlattilar bize, cok sevindik. ogrendik ki; basbakan gelmeyecekmis, bu habere ise pek uzulduk.

derken, onbir ayin sultani ramazan ayinin dun gecesine tekabul eden acilisa konuk sanatci olarak; muslum gurses katildi ve teoman'in sarkisini yorumladi. paramparca'nin sozleri "biraz bira, biraz sarap" gunun anlam ve ehemmiyetini akp'li bakanlarimiza iyice anlatti :) sunucu tulin sahin, muslum baba'nin performansi karsisinda; thank you! dedi. sonra, "evetci diva" sezen aksu cikti sahneye, iki gidim bir sey soyledi, kulaklarimiz gidiklandi. bu tip organizasyonlarda; ne olursa olsun sahneye, ulkenin en taninmis adami tarkan cikmalidir, yanina ise sertab erener. detone aksu'nun ardindan italyan tenor geldi de imdadimiza yetisti. derken yunan'li sarkici alexiou (bu da, her gun bizde.) bilindik melodilerle iki sarki soyledi. yasasin akdeniz irklari, yalakalik aman dostluk ehi ehi dedik. yunanistan'da da iyice paralar suyunu cekti. saka gibi lan herifler adalara vizeyi kaldirdi, turkler gelsin diye. para sen nelere kadirsin? bir not; fatih erkoc iyidi, sevdim.

bu arada fenerbahce yine bir yunan takimina elenerek, beni cildirtti. bir soru: paok'lu taraftarlar, stada mesalelerle nasil oldu da girebildiler? biz, girerken kapidakilerin bir tek "beyaz eldiven" takmadiklari kaliyor da, merakimin sebebi budur. donelim basketbol acilis gecesine; horunun ardindan anadolu atesi danscilari izleyicilerin saskin bakislari esliginde ortaya orantisiz, garip bir "truva ati" getirdiler. truva ati ne alaka idi, ne yapti ki at orada? kimse bir bok anlamadi. hani icinden dansci filan cikar diye bekledik. lakin baktik ,at mazallah pek uzun, ihtimal veremedik. allah korusun; o attan dusen dansci vs bir daha iflah olmazdi, iyi ki de oyle islere kalkisilmadi :) son olarak kirac geldi, yanlis muzik caldi. basket toplari, cocuklar vs o kisim kaynadi, ben anlayamadim. kirac da anlamadi zaten. bir sermet erkin eksikti, o da cikip sapkasindan tavsan, tavuk vs cikarsaydi tam olacakti.

gelelim sunuculara, tulin sahin iyidi. gereksiz bagirmalari olmasa ve muslum baba'ya 'thank you' demese daha da iyi olacakti ama olsun. gozumde hala bir "memoli" olan; mehmet ali alabora isi idare etmeye calisti taa ki;
hic hesapta yokken, mehmet ali sahin'i kursuye cagirmasi (bu organizasyon hatasi buyuk ihtimal.) ve milletvekilinin, "adasim" habersiz oldu, bu kursu! diye inceden serzenisine;

- bakanim; soyadiniz sahin. tulin'le de adas sayilirsinisnrtecflkjfn..
esprisini yapip, ayak ustu zicana kadar devam ettiydi bu idare modu..

sanirim bir cogumuz ortak dilegi; bu "ilkokul musameresi*" kilikli organizasyonun canli yayinlanan 172 ulkede, mumkun oldugu kadar az kisi tarafindan seyredilmis olmasidir.. 

iyi geceler..

27/08/10

serhan.

* bedia guzelce'nin tweetinden alintidir.

Hiç yorum yok: